8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024

До сутринта валежите навсякъде ще спрат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В много широки граници бяха максималните температури днес. Оправдаха се очакванията за по-високи стойности в южните части на страната. В Сандански и Кюстендил бяха измерени 24° градуса, в Благоевград и Хасково 22°. В същото време в северозападните райони, където през целия ден беше облачно и дъждовно, максималните температури са едва 9° – 10°.

В последните часове на много места в Западна и Централна България преваля. До полунощ в тези райони все още ще има валежи и гръмотевици, но до сутринта облачността навсякъде ще намалее. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 9°.

Максималните температури ще се повишат, в сравнение с днес, и ще са между 19° и 23° в Северна България и по Черноморието и от 24° до 28° в южните райони от страната. Ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали слаб дъжд.

И в планините времето ще е предимно слънчево и подходящо за туризъм. В следобедните часове са възможни временни увеличения на облачността. На места, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са между 11° и 16°.

Най-топло ще бъде утре на Балканите и Апенините. По-голямата част от Западна и Централна Европа е под влияние на обширен многоцентров циклон и в много райони там ще има валежи, в северните части от Испания и Италия – придружени и от гръмотевици. В най-северните райони на континента ще остане по-студено от обичайното и ще продължи да вали сняг.

У нас, в петък затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност с условия за превалявания в планинските и североизточните райони. В събота и през по-голямата част от неделния ден ще бъде слънчево и още по-топло. В следобедните часове на Великден, както и през нощта срещу понеделник, на места ще превали и прегърми. Интензивни валежи и силни гръмотевични бури ще има в понеделник, когато ще започне и захлаждане.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ