18.8 C
София
понеделник, април 15, 2024

Д-р Брънзалов: Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19, но тя в никакъв случай няма да даде толкова голяма заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска”. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

„Виждате колегите, които приемат пациенти, колко са спокойни. Не можем да го сравним с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха достатъчно защитени. Системата също бързо се адаптира според ситуацията у нас”, каза още той.

По думите му при нужда отделенията могат бързо да бъдат трансформирани в зависимост от това, което показват цифрите.

Относно голямата разлика в заболеваемостта в различните райони у нас, д-р Брънзалов коментира: „Най вероятно това се дължи на факта, че новият щам е в България. Работи се усилено в Националния център по заразни и паразитни болести. Скоро проф. Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се докаже, че това се дължи на новия вариант на вируса”.

Що се отнася по какъв ред ще се ваксинират хората при личния лекар, д-р Брънзалов заяви, че пациентите трябва да потърсят личните си лекари. Когато той знае какви са заболяванията им, то те ще изготвят някакъв план и ред за ваксинирането им.

Проверка по рама

„1% от ваксините няма да могат да бъдат употребени, не само у нас, но и по света. Защото един флакон е за 10 души. Знам, че аз лично ще подсигуря коридор за моите пациенти, ще поддържаме телефонна връзка, за да могат да се ваксинират“, категоричен е лекарят.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ