1.5 C
София
петък, април 19, 2024

Евертън отпадна от битката за топ 4

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Евертън загуби с 1:2 домакинството си на Астън Вила в мач от 34-ия кръг на Висшата лига и по този начин воденият от Карло Анчелоти отбор на практика сведе до минимум шансовете си за място в топ 4.

Астън Вила поведе в резултата в 13-ата минута, когато Оли Уоткинс се възползва от много груба грешка в защитата на Евертън и вкара топката във вратата на Джордан Пикфорд. Евертън успя да изравни резултата в 19-ата минута, когато Люка Дин центрира в наказателното поле на Астън Вила, където Доминик Калвърт-Люин засече топката с глава и я вкара във вратата на Емилиано Мартинес.

Четири минути по-късно Калвърт-Люин беше на път да вкара своя втори гол в мача, но Мартинес направи блестящо спасяване. Рос Баркли отправи много хубав удар в 28-ата минута, но над напречната греда в аут.

Джордан Пикфорд се наложи да се намесва решаващо в 32-ата минута, когато отрази опасен удар на Оли Уоткинс. След удар на Анвар Ел-Гази в 32-ата минута топката срещна напречната греда на вратата на Евертън.

Астън Вила направи нов много сериозен пропуск в 37-ата минута, но след удара на Рос Баркли топката се спря в десния стълб на вратата на Пикфорд. Оли Уоткинс се отчете с нов много сериозен пропуск в 43-ата минута. Ричарлисон можеше да изведе Евертън напред в резултата в 55-ата минута, но след удара му топката премина на милиметри встрани от левия стълб на вратата на Емилиано Мартинес.

Астън Вила поведе с 2:1 в 80-ата минута, когато Бертран Траоре подаде към Ел-Гази, който с удар от границата на наказателното поле на Евертън вкара топката във вратата на Пикфорд. Джошуа Кинг можеше да изравни резултата в 85-ата минута, но ударът му беше неточен.

Проверка по рама

Евертън е осми с 52 точки, а Астън Вила е девети с 48 точки.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ