11.7 C
София
петък, март 29, 2024

Европейският парламент осъди действията на Русия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мнозинството в Европейския парламент осъди днес руските действия срещу Украйна, Чехия и Алексей Навални. По-късно ЕП ще приеме резолюция по тези въпроси, съобщи БТА.
Групата на Европейската народна партия заяви, че Кремъл се връща към поведението от съветската епоха и призова ЕС да осигури военна подкрепа за Украйна.

Социалистите и демократите посочиха, че Москва разпространява фалшиви новини, подкупва европейски политици и е „издигнала стена“ срещу държавите с върховенство на закона.
„В ЕС няма място за руска намеса“, посочи организацията „Обнови Европа“ и обобщи, че руските действия целят единствено оцеляването на режима на президента Владимир Путин.

Според групата „Идентичност и демокрация“ в случая с взривените военни складове в Чехия през 2014 г. става дума за действия на български посредник, изнасял боеприпаси за Украйна и Сирия, в нарушение на задълженията на ЕС.

От тази парламентарна група предупредиха, че последвалите събитията в полето на дипломацията ще лишат ЕС от търговски възможности.
Зелените заявиха, че руснаците страдат от политиката на Кремъл и призоваха руските действия в ЕС да не остават ненаказани, а на Украйна да се даде европейска перспектива.

Европейските консерватори и реформатори настояха ЕС да спре строежа на разширението на газопровода „Северен поток“ и оцениха събитията в Чехия като „държавен тероризъм“.
Според Левите западната намеса в Украйна дестабилизира региона. Те поставиха въпроса защо изводите от чешкото разследване се представят чак сега и изразиха съмнение, че целта е вътрешнополитическа.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ