8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Един от най-жестоките убийци потъна вдън земя

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Един от най-жестоките убийци в последното десетилетие в Бургаско се е покрил. Кой остави да се укрие Динко Вълчев, който ликвидира приятеля си по жесток начин?

Той бе пуснат под гаранция от 1000 лв., а след това Апелативен съд – Бургас му наложи мярка „задържане под стража“, към този момент обаче Динко вече беше потънал в вдън земя, информира „Флагман“.

Състав на Бургаския апелативен съд разгледа по реда на задочното производство делото срещу Динко Вълчев, подсъдим за умишлено убийство на Бехчет Исмаил – Мечо и го обяви за решаване. Мъжът обжалва 18-годишна ефективна присъда, наложена от Окръжен съд – Бургас.

50-годишният Динко Вълчев е признат за виновен за това, че на 20 март 2015 г. в местността „Перчемлията“, в землището на село Изворище, община Бургас, умишлено умъртвил Бехчет Исмаил и за това, че по същото време и място унищожил противозаконно чужда движима вещ – лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Пасат“.

Присъдата да бъде изтърпяна при първоначален „строг режим“ е постановил окръжният съд. Подсъдимият е осъден да заплати на Г. И., Ш. М. и А. И. по 150 000 (сто и петдесет хиляди) лева, като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от убийството на техния родственик.

Проверка по рама

Подсъдимият Динко Вълчев не се яви в съдебното заседание. От постъпила справка по делото от Второ РУ на МВР става ясно, че до момента от проведените оперативно издирвателни мероприятия лицето не е намерено.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване. Няма данни да е напускал пределите на страната. Подсъдимият има наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“ от Апелативен съд – Бургас.

Въззивният състав установи, че неявяването на подсъдимия няма да попречи на изясняване на обективната истина и даде ход на делото. Прокурорът пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна.

Представителят на частните обвинители се присъедини към становището на прокуратурата. Защитата настоя за отмяна на постановения съдебен акт и за оправдаване на подсъдимия, алтернативно връщане на делото за ново разглеждане в окръжния съд.
Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения срок.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ