9.7 C
София
вторник, април 23, 2024

Жителите на село в Индия скачат в реката, за да избегнат ваксината Covid

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Здравните служители в село в Утар Прадеш бяха изненадани, когато хората, като ги видяха, избягаха от домовете си и хукнаха към близката река. Те дори скочиха в реката, когато служителите стигнаха до брега на реката.

Странната сцена беше видяна в село Сисауда в квартал Барабанки в Утар Прадеш, когато екип от здравни служители стигна до селото в неделя, за да ваксинира жителите срещу Covid-19. Според съобщенията около 200 души, които не са искали да се ваксинират, са напуснали домовете си. Докато здравните служители и екипът по ваксинацията бяха на път, те хукнаха към брега на реката.

Опасявайки се, че много от селяните може да се удавят в реката, ако продължат, служителите ги увериха, че няма да бъдат ваксинирани. Служителите трудно успяха да убедят селяните да излязат от реката. В докладите се казва, че само 14 души могат да бъдат ваксинирани в селото, което има 1500 жители. „Това се дължи на липса на информираност … скоро ще стартираме кампания за повишаване на осведомеността в селото“, каза висш областен служител в Барабанки. По-рано здравните работници са се сблъсквали с проблеми при тестване и ваксиниране на хора срещу Covid в някои области на UP.

l

Представителен образ. Кредит: iStock Photo

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ