22 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Жълт код в 9 области, 140 машини чистиха София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В София 140 машини бяха на терен през вчерашния ден, предаде БНТ. Отново приоритет бяха трасетата на обществения транспорт, като единствено автобусните линии за Витоша се движиха със скъсен маршрут. По собствен маршрут по столичните улици се движеха импровизирани шейни.

Много шофьори трябваше да преосмислят въпроса дали са достатъчно добре подготвени за път. В района на Калофер тирове са били принудени да спрат и да сложат вериги, за да продължат пътя си.

Снежната покривка изненада тираджии край Калофер и Песнопой.

По пътищата в Пазарджик бяха извадени допълнително патрулиращи екипи, с приоритет беше магистрала „Тракия“.

Главните улици в Пловдив и основните по кварталите бяха почистени. Екипите ги обработват без прекъсване от 20 часа снощи, а на терен беше извадена цялата налична техника.

Проверка по рама

Ограничено бе преминаването на тирове през основните проходи в страната. От АПИ обещаха пълна мобилизация.

„Оставаме нащрек и няма да допуснем компромис с качеството на почистване на пътищата, така че където установим, че пътно поддържащата фирма не си е свършила работата, ще бъде санкционирана“, заяви инж. Иван Досев.

А призивът към шофьорите отново е да карат внимателно и да тръгват на път добре подготвени.

За днес жълт код за ниски температури е обявен в девет области. Предупреждението е в сила за София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ