5.5 C
София
понеделник, март 4, 2024

Жълт код за ниски температури в цялата страна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за студено време в цялата страна.

Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и до вечерта над по-голямата част от страната ще е значителна, а след обяд от югозапад ще започнат и валежи от сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 4° и 1°. За София около минус 3°.

Над планините облачността от югозапад ще се увеличава, около обяд в масивите в Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и след обяд ще е умерен от север-северозапад, по най-високите и открити части – силен от запад. Ще е студено с максимална температура на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра – минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – по-често значителна. Без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури на въздуха около 0°.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ