10 C
София
вторник, април 23, 2024

Жълт код за силен вятър в цялата страна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Багер се е обърнал от бурния вятър на кръстовището пред Община Младост в София, 11 февруари 2021 г.

За цялата страна е обявен жълт код за силен вятър. В Североизточна България има условия за поледици и снегонавявания.

Максималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°.

Над планините от запад облачността ще намалява. Над източната половина на страната преди обяд ще има повече облаци, но след обяд облачността и там ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър.

Възможно е временно затваряне на пътни участъци за почистване.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са мобилизирани за почистване на републиканските пътища. След полунощ беше освободен участък на магистрала „Тракия“ край Вакарел, където десетки автомобили бяха блокирани заради обърнал се ТИР.

Проверка по рама

Движението в участъка Пазарджик – София за тежкотоварни автомобили също беше ограничено през нощта заради обилен снеговалеж.

Над 180 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване в София тази нощ, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Във връзка с валежите от сняг и ниските температури са обработени трасета на градския транспорт, стръмни участъци, мостове и частично основни улици в районите, както и общинската пътна мрежа на територията на Столична община. Направена е обработка и на Южната дъга на Околовръстен път.

Извършва се разпръскване на смеси срещу заледяване по вътрешноквартални улици в райони като Витоша, Лозенец, Искър, Студентски, Младост, Овча купел, Слатина.

В планината Витоша е направено опесъчаване на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Магазин за Акумулатори

Започна почистване на прилежащите пространства към спирките на обществения транспорт и подходите към пешеходните подлези.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ