5.5 C
София
понеделник, март 4, 2024

Заговориха за обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков направи интересно изказване в ефира на телевизия „Европа“ относно евентуално обединение между „червените“ от стадион „Българска армия“ и ЦСКА 1948. Както е известно, клубът от Борисовата градина е обгърнат от неяснота, след като собственикът Гриша Ганчев обяви, че се оттегля.

Ето какво заяви Пламен Марков:

На фона на проблема в ЦСКА по нов начин излиза една друга тема – двата отбора, които носят името ЦСКА. Единият е ЦСКА, другият е ЦСКА 1948. Възможно ли е в основата на този отказ на г-н Ганчев и г-н Инджов да стои особен вид подклаждане на процес, който в крайна сметка да доведе до обединението на двата ЦСКА?
– Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време, в който той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-ти играч на терена, ще изпаднат в една патова ситуация какво трябва да правят. Така че вашият размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход – той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие.

Включително и т.нар. „обидна декларация“ на част от феновете на ЦСКА, насочена срещу г-н Ганчев, би могла да бъде тълкувана в този контекст – като по-далечен замисъл да се стигне до ситуация, при която да се слеят двата отбора?
– Точно така.

Кой е собственик на ЦСКА 1948? Найденов?
– Мисля, че да. Г-н Найденов е финансов благодетел, но дали е собственик, аз не мога да твърдя.

Проверка по рама

Не е изключено да има и някаква своеобразна компенсаторна реакция за определена дейност, свързана в битката срещу друг крупен собственик на футболен отбор, ЦСКА 1948 да получи шанса да се обедини под своя егида с ЦСКА.
– Нищо не изключвам от това, което и вие казвате. Свидетели сме във времето на какви ли не изненади, така че и това е възможно.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ