5.5 C
София
понеделник, март 4, 2024

Задното стъкло на Tesla падна в движение (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Оплакванията на собствениците за проблеми с качеството на електрическите автомобили на Tesla отдавна вече не са рядкост. Сега, друг сериозен дефект беше открит от собственичка на Model 3 Джули Маккуин.

Задното стъкло на нейната Tesla падна и се счупи по време на движение. Любопитно е още, че моментът на загуба на стъкло е уловен от бордовата камера на Tesla-та, предназначена да предпази електрическата кола от вандали и похитители.

Инцидентът е станал в окръг Ориндж, Калифорния в началото на февруари, пише InsideEVs. Видеото, заснето от Teslacam, показва, че електрическата кола се движи с висока скорост по относително прав и равен път, когато задното стъкло просто пада.

За щастие в непосредствена близост до Tesla-та няма автомобили и падналият прозорец не нарани никого – само на една Kia Sorento, движеща се отзад, и се налага да маневрира рязко, за да не прегази фрагментите. Вижте.

Веднага след инцидента Маккуин отишла в сервизния център на Tesla. Отначало служителите отказали да сменят стъклото, което е в гаранция, предполагайки, че то е паднало в резултат на инцидент, но след като изгледали видеото, са променили мнението си.

Проверка по рама

Други собственици на Tesla също съобщават за внезапно счупване на задните стъкла, но това до този момент се е случвало на паркинг или при ниска скорост. От американската марка обещаха да разрешат проблема и предположиха, че причината може да е дефект на стъклото или напрежение, идващо от каросерията. Вижте.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ