9.7 C
София
събота, април 20, 2024

Започна доставянето на бюлетини по избирателните райони

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бюлетините за парламентарния вот на 4 април тръгнаха към избирателните райони и в по-голямата част от тях бяха доставени.
Те ще се съхраняват от областните администрации по места до раздаването им на общините.

Под полицейски конвой 235 000 бюлетини за вота на 4 април пристигнаха в Хасково. След разпечатването им те бяха проверени и прибрани за съхранение, предаде „Нова телевизия“. Бюлетините ще бъдат съхранявани в сградата на Областната администрация в Хасково до тяхното получаване от общините. От институцията твърдят, че са взети всички необходими мерки.

Предстои в началото на следващата седмица от там бюлетините да потеглят към всяка община в региона. „Общините от своя страна ги разпределят за всяка СИК и на 3-ти, когато се връчват изборните материали, ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии”, каза Веселина Тенчева – председател на РИК-Хасково.

За да се избегне струпване, ще бъде направен график, по който всека секционна комисия да получи бюлетините. „Неминуемо някъде ще бъдат допуснати грешки, защото цялата тази изборна администрация, която се занимава с провеждането на изборите, възлиза на хиляди души.

Колкото и перфектна организация по часове и секунди да бъде създадена, неминуемо това ще доведе до струпване на хора”, допълни Веселина Тенчева. Ден преди вота ще пристигнат и машините за гласуването.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ