8.9 C
София
събота, април 20, 2024

Започна разследване срещу Volkswagen заради първоаприлската шега

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) започна разследване след първоаприлската шега на Volkswagen. Тогава компанията Volkswagen of America – подразделение на германския автомобилен производител в САЩ – обяви преименуването на Voltswagen в чест на единицата за измерване на електрическия потенциал.

Според Der Spiegel американското представителство на Volkswagen е получило искане за предоставяне на допълнителна информация по случая от SEC и ще си сътрудничи в разследването. SEC ще проучи как съобщението за промяна на името е повлияло на цената на акциите на компанията. Разследването все още е на ранен етап.

Ще припомним, че много от световните автомобилни медии, включително и нашата, писаха за преименуването на VW няколко дни преди 1 април, позовавайки се на изтекло прессъобщение.

Оказалата се впоследствие шега звучеше доста логично, като се има предвид акцентът на компанията върху „електрическата мобилност“. Но след това се оказа, че това наистина е шега и от компанията признаха, че настина са попрекалили.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ