22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Затвориха „Гюешево“, отвориха частично „Кулата“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

При зимни условия ставаше движението по пътищата в по-голямата част от страната вчера, но затворени пътни участъци нямаше, предаде БНР.

Гърция отмени частично забраната за преминаване на автомобили с тегло над 3,5 тона през граничния пункт „ Кулата-Промахон“. „ Илинден- Ексохи“ остава затворен за всички автомобили.

Основните пътни артерии в Благоевградска област бяха проходими при зимни условия.

Ограниченията, въведени от гръцките власти на граничните пунктове с България заради ниските температури и сложната пътна обстановка, предизвикаха километрични колони от тежкотоварни камиони на АМ Струма преди граничния пункт „Кулата“. Повече от денонощие превозвачите престояха в кабините на камионите си, болшинството от които бяха с чужда регистрация.

Към 16:30 часа граничните власти от южната ни съседка вдигнаха забраната за тировете, влизащи в България. Към Гърция обаче се пропускаха само камиони, чиято дестинация е Солун и Атина. Това създаваше проблеми в зоната за граничен контрол, тъй като много от превозвачите бяха принудени да се върнат.

Проверка по рама

Повечето големи пътни артерии в областта бяха проходими и без ограничения. Остава забраната за движение на камиони над 12 тона през прохода Папаз чаир по пътя Гоце Делчев- Катунци, тъй като единствено там продължава да вали сняг.

Движението на превозни средства над 12 тона бе ограничено временно по пътя от Кюстендил за граничния пункт Гюешево, поради „спиране от Северна Македония“.

Пътят към местността „Златните мостове“ в парк Витоша е отворен за движение за автомобили, а автобусите до ски училищата трябва да са с вериги. В София основните пътни артерии са почистени напълно, заявиха от общината. Оттам заявиха, че работата на фирмите продължава в кварталите.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ