21.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Захариева: Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ще имаме много сериозен разговор с посланика на Русия у нас. Самият разговор в дипломацията е действие. Реагираме всеки път, когато се нарушават интересите на България. Със сигурност ще има действия. Правим анализи и скоро ще обявим своето решение. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева.

Припомняме, че вчера стана ясно, че се разследва руска следа във взривовете в заводи за боеприпаси у нас. Прокуратурата сравнява четири случая на такива взривове у нас, при които е забелязано сходство. Те са станали през последните 10 години.

„Искаме да развиваме туризъм с тях и да имаме равнопоставени отношения, но това не трябва да става с цената на националната сигурност на България”, каза още тя.

„В последната година и половина изгонихме доста руски дипломати. Реагираме всеки път, когато считаме, че има неприемливи и неприятелки дейстивия на територията на България”, допълни Захариева.

Запитана откога знае, че прокуратурата работи в тази посока, тя отговори: „От вчера. Няколко дни преди това те изискаха документи от МВнР. Знам, че работят от доста време и с чешките служби. Разкритието там със сигурност е станало повод да се вгледат тук и да се търси връзка с други казуси в България”.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ