19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Защо вратата на пералнята не се отваря?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

1. Проблем със захранването

Първото нещо, което трябва да проверите, е дали пералнята е включена в захранването. Свети ли дисплея? Ако не свети, проверете дали устройството е свързано към електрическата мрежа и дали има захранване в контакта. Опитайте да включите друго устройство в същия контакт, за да видите дали работи. Използвайте това време, за да оставите пералнята изключена за 20 минути и след това опитайте да отворите вратата, без да я включвате отново, тъй като това може да помогне за отключване на вратата.

2. Дръжката на вратата на люка на пералната машина се счупи

Дръжката на вратата е лост, който дърпа резето на вратата. След това резето освобождава ключалката на вратата. Ако някоя от тези части е счупена или повредена, вратата няма да се отвори. На повечето перални машини вратата ще се отключи и можете да проверите различни части, за да определите какво пречи на вратата да се отвори.

3. Ключалката блокира

Предпазната ключалка на вратата (или резето на вратата) предотвратява отварянето на вратата на пералнята, докато машината работи. Ако ключалката на люка е повредена, вратата може да не се отвори. Проверете визуално състоянието на предпазната ключалка и нейния електрически конектор и я сменете, ако е дефектна.

Проверка по рама

Пералнята ви ще е здрава 30 години, ако започнете да правите това

4. Дренажният филтър или помпата са запушени

Дренажната помпа източва водата от пералнята. Дренажният филтър предпазва дренажната помпа от предмети, които могат да я повредят. Ако пералнята има проблеми с източването на водата и ако има останала вода в края на цикъла, тя няма да позволи отваряне на вратата. Ако филтърът или помпата са повредени, сменете ги.

5. Температурният сензор е дефектен

Температурният сензор обикновено трябва да се намира върху или близо до нагревателния елемент. Отчита температурата на водата на електронния контролен модул. Ако сензорът е дефектен и изпраща информация, че уредът е твърде горещ, вратата няма да може да се отвори. Тествайте сензора с мултицет в режим на омметър. Сменете го, ако показанията са изключени или изобщо няма показания.

6. Дефектен пресостат

Магазин за Акумулатори

Превключвателят за налягане позволява на вашата пералня да усети нивото на водата в резервоара. Ако превключвателят за налягане е дефектен, той може да не докладва нивото на водата. Вашата пералня ще реши, че нивото на водата е твърде високо, за да отвори вратата. Ако ваната не е пълна с вода, но вратата остава заключена, можете да опитате да премахнете горния панел (предно зареждане) или страничните панели (горно зареждане), за да стигнете до превключвателя за налягане. Свързва се към черен, червен или сив маркуч. Деактивирайте го и ако вратата се отвори, трябва да изчистите камерата под налягане, която очевидно трябва да е запушена. Ако вратата все още не се отваря, проверете превключвателя за налягане с мултиметър, настроен на позиция омметър. Ако няма непрекъснатост, сменете го, ако е необходимо.

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня

7. Показан код на грешка

Кодът за грешка показва, че инструментът има повреда. Може да се появи във всеки момент от цикъла, или като мигащи светлини, или директно като код за грешка, показан на цифровия дисплей на пералната машина. Използваните кодове са специфични за всяка марка. Следователно трябва да запишете кода или мигащите светлини и след това да проверите документацията за грешката, за да видите дали съвпада.

8. Дефектен контролен модул

Електронният контролен модул контролира всички функции на вашата пералня (мотор, отопление, вода и др.). Тази дънна платка може да не позволява отваряне на вратата, особено ако вашата пералня показва код за грешка на цифровия дисплей.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ