19 C
София
петък, юни 14, 2024

Защо родители и учители настояват дистанционното обучение да продължи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Присъственото обучение, което от днес се възстанови и за учениците от V до ХІІ клас, раздели родителите и обществото.

Родителски и учителски групи и организации изпратиха изпратиха отворено писмо срещу разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса, включително и връщането на присъствените учебни занимания.

Не е разумно учениците да се върнат в клас при сегашните данни за Covid-19 в България, заяви пред Радио София Лилия Стоянова от групата „Учители за безопасно образование“.

„Притесненията са описани в писмото, но те са продиктувани главно от новия т.нар. британски щам. Решенията трябва да се вземат на базата на факти, а данните за последните 14 дни сочат повече заразени и повече настанени в интензивни отделения.“

Учителите са склонни да се прилагат антигенни тестове в училище, но повечето родители са се обявили против, припомни Стоянова.

Проверка по рама

„Година след завладяването на света от пандемията, се учудвам, че още се дискутира дали училищата са огнища, където се разпространява коронавирусът. Наложително е училищата да продължат дистанционната форма на обучение“, смята и Цветина Петрова от „Родители за безопасно образование“.

По думите й в България онлайн обучението е качествено. А за да говорим за социализация, трябва преди всичко хората да са здрави. В ерата на технологиите общуването може да се извършва и по друг начин и не бива да се спекулира.

Чуйте разговора на Антония Каменичка с Лилия Стоянова и Цветина Петрова.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ