16.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

За първи път в 170-годишната си история „Ройтерс“ ще има жена за главен редактор

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Алесандра Галони с руския президент Владимир Путин на среща на Международния икономически форум в Санкт Петербург, 2016 г.

„Ройтерс“ обяви, че Алесандра Галони ще поеме поста на главен редактор от следващата седмица, ставайки първата жена, оглавявала световната информационна агенция в нейната 170-годишна история. Галони поема поста от Стивън Дж. Адлер, който се пенсионира, се казва в изявление на Thomson Reuters.

47-годишната Галони заяви, че е „развълнувана“ от възможността да „ръководи редакция от световна класа, пълна с талантливи, отдадени и вдъхновяващи журналисти“.

Родом от Рим и владееща четири езика, Галони започва кариерата си в италианската служба на Reuters и се присъединява към агенцията през 2013 г. като редактор на бюрото за Южна Европа и по-късно става глобален управляващ редактор. В продължение на 13 години тя заема различни позиции в Wall Street Journal в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, специализирайки в сферата на бизнеса и икономиката.

Стив Хаскър, президент и главен изпълнителен директор на Thomson Reuters, заяви: „Във време, когато светът изключително много се нуждае от независима, безпристрастна журналистика, ние приемаме сериозно необходимостта от разширяване на възможностите за всички наши клиенти. Алесандра ще направи точно това.“

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ