7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Земетресение в Япония унищожи култова писта заедно с куп автомобили

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Япония имаше земетресение с сила 7.1 по скалата на Рихтер. В резултат на инцидента емблематичният състезателен комплекс Ebisu Circuit, популярен сред любителите на дрифт състезанията, беше сериозно повреден. В допълнение към това, под развалините останаха и много спортни автомобили, които бяха складирани в гаражи близо до пистата.

Състезателният комплекс Ebisu Circuit е разположен в близост до атомната електроцентрала Фукушима 1, която беше мястото на най-тежкото земетресение в японската история през 2011 година. Според експерти настоящите трусове с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер са отзвук на това минало бедствие. Въпреки факта, че епицентърът се намира на около 150 километра от пистата, земетресението нанесе сериозни щети на комплекса.

В резултат на трусовете, разломи и пукнатини, образувани на почти цялото състезателно трасе, правят пистата неизползваема. Поради свлачища допълнителни части от обсега от трасето са практически парализирани. В допълнение, гаражите в съседство с пистата, в които местните състезатели съхраняват спортните си автомобили, са сериозно повредени.

Проверка по рама

Колко коли са попаднали под развалините и какви общи щети на Ebisu са причинени от земетресението, тепърва ще оценяват специалистите. Въпреки това, дори и сега можем да кажем с увереност, че възстановяването на състезателния комплекс ще отнеме много време.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ