18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Знаково дело за футбола влезе в съда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса днес ще бъде изслушан от съда в Лил посредством видеовръзка. Заседанието задвижва делото, което аржентинецът заведе още преди две години и половина, след като бе уволнен от Лил. Биелса настоява, че договорът му е бил прекратен неправомерно и претендира за обезщетение в размер на 19 милиона евро, което френският клуб да му изплати.

Делото е най-голямото в историята на френския футбол, макар че евентуалното обезщетение, ако Биелса се пребори за него, ще бъде второ по мащаб след 22-та милиона, които Лоран Блан получи преди години от Пари Сен Жермен.

Биелса днес ще говори около 20 минути пред съда, но крайното решение ще стане известно едва след около три месеца, твърдят местните медии.

Казусът се усложнява от факта, че Биелса има два подписани договора с Лил. Според първия специалистът трябва да получи цялата си заплата до края на двугодишния си контракт, независимо от причините за предсрочното му прекратяване. Във втория, на който се позовава клубът, няма такава клауза. Освен това от Лил настояват, че уволнението на Биелса е продиктувано от сериозни негови нарушения, защото той е отказвал да се съобразява с тогавашното ръководство и публично е проявявал неуважението си към него.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ