9.7 C
София
събота, април 20, 2024

Ива Митева: Абсолютно недопустимо да се възпрепятства упражняването на правото на глас на българските граждани

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Надявам се, че всички български граждани, които се намират по света и които имат някаква връзка с България, ще се възмутят наистина на вашето поведение. Ще се възмутят и ще отидат всички да гласуват и да изразят отношението си към вас. Така председателят на парламента и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева се обърна към партиите на статуквото по време на дебата по промените в Изборния кодекс на второ четене.

Според нея е абсолютно недопустимо да се възпрепятства упражняването на правото на глас на българските граждани.

„Защо продължаваме да ограничаваме правата на тези български граждани, когато не им осигуряваме алтернативния способ те да отидат и упражнят правото си на глас? Според мен никой в тази зала не може разумно да посочи една причина, освен това, че трябва да ограничим една държава и по този начин да повлечем всички останали“, заяви още Ива Митева.

„Не знам дали сте си направили труда да погледнете колко български граждани живеят в такива трети държави извън ЕС – в Северна Македония са около 76 000, в Молдова са около 26 000. Смятате ли, че само Турция е проблемът? Аз не смятам. Смятам, че ограничавате правата на българските граждани по света – Великобритания, САЩ и всички останали трети държави.

„Моля Ви, нека не ограничаваме правата на българските граждани. Надявам се, че всички български граждани, които се намират по света и които имат някаква връзка с България, ще се възмутят наистина на вашето поведение. Ще се възмутят и ще отидат всички да гласуват и да изразят отношението си към вас“, завърши Митева.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ