12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Изложба по повод годишнината от гибелта на Левски ще бъде открита в Радомир

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Изложба, посветена на 148-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, ще бъде открита днес в Общинския исторически музей в Радомир. Експозицията е под наслов „Васил Левски – Апостолът на свободата“.

Тя включва информационни табла, предоставени от Регионалния исторически музей – Перник с фактология и снимки, свидетелстващи за комитетската дейност на Апостола в региона. На разположение на посетителите са и информационни табла от РИМ – Благоевград, съдържащи факти, документи и снимки от живота и делото на Васил Левски и неговите съратници. 

В изложбата са показани и репродукции на картини, посветени на живота и делото на Васил Левски, рисувани от Дечко Узунов, Георги Данчов, Петър Вълчев, Васил Стоилов, Александър Поплилов и др. По повод годишнината, общинското ръководство, граждани и гости на Радомир ще поднесат цветя и венци на паметника на Апостола в центъра на града. Поклонение ще има и пред паметника на Васил Левски в Перник.  Перничани могат да посетят и изложбата в РИМ, озаглавена „Времето в хората и хората във времето…“,  която вече е отворена за посетители.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ