26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Израел благодари за отмяната на Луковмарш

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Посолството на Израел в София изразява искрената си благодарност към българските власти за усилията, които доведоха до отмяната за пореден път на скандалния „Луковмарш“, пердаде БНТ.

„Посолството иска на първо място да благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, на заместник-министъра на външните работи и национален координатор за борбата с антисемитизма Георг Георгиев, главния прокурор Иван Гешев, кмета на София Йорданка Фандъкова, министерствата на външните работи и на вътрешните работи, ДАНС за положените от тях усилия.

Отмяната на Луков марш е израз на силните, постоянни и последователни български усилия за борба с антисемитизма, ксенофобията, нетолерантността и речта на омразата. Тази вечер отново стана очевидно, че борбата с тези порочни явления наистина е основен приоритет за България. Действията на българските власти несъмнено ще имат отзвук извън границите на страната“, допълват от посолството.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ