20.8 C
София
петък, март 29, 2024

Имаме само 3 минути, за да направим добро впечатление на първа среща

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща, разполагат само с три минути, за да направят добро впечатление, пише Daily Mail, цитиран от „Дарик“.

Учени от Монреал поканили 372 доброволци за участие в сеанси за запознанства. На първа среща те трябвало да дадат оценка на партньора за не повече от 3 минути.

Преди всяка сгляда участниците трябвало да попълнят въпросник, за да се установи техният характер и тяхното чувство за благополучие. Твърденията им трябвало да бъдат валидирани от приятели или от членове на семейството им.

Екипът на Лорън Кер от университета „Макгил“ направил така, че след всеки 3-минутен сеанс участниците давали оценка за личността на партньора. След това тя била сравнявана с тази от предварителния въпросник .

Повечето от участниците отгатвали предварителните данни за нула време. Най-лесно разпознаваемите персони били по-заможните, с високо чувство за самоуважение и удовлетвореност от живота. Експериментите били проведени в района на Монреал в периода 2017-2018 година преди избухването на пандемията.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ