9.7 C
София
вторник, април 23, 2024

Има съгласие от британските власти за провеждане на изборите за Народно събрание на България

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Българският посланик в Лондон Марин Райков обяви, че е получил необходимото съгласие от британските власти за провеждане на насрочените за 4 април избори за Народно събрание на България на британска територия.

В обръщение към пребиваващите в Обединеното кралство българи посланик Райков информира българската общност за решението на британските власти след създалата се несигурност около отговора по повод на отправеното от него искане за провеждане на изборите в условията на пандемия от коронавируса и строгите ограничителни мерки.
Той допълва, че с удовлетворение и известно облекчение информира, че усилията и аргументите са били посрещнати с разбиране, така че избори ще има, но при стриктно спазване на всички разпоредби и мерки, въведени на територията на Обединеното кралство.
Посланик Райков призовава българската общност активно да се ангажира в провеждането на изборите по начин, който би съответствал на българското изборно законодателство, на демократичните принципи и гражданска етика и напълно съобразени с въведените условия от британските власти.
Хилядите потвърдени заявления за гласуване във Великобритания ясно говорят за нашата съпричастност с бъдещето на България, изтъква Марин Райков.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ