10 C
София
вторник, април 23, 2024

„Има такъв народ“ няма да работи в следващия парламент с формациите от настоящия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Партия „Има такъв народ“ няма да работи в следващия парламент с формациите, които присъстват в настоящия. Това обяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов по време на онлайн среща с Българската стартъп асоциация.

„В политически план ще работим с партии, надявам се, които влязат – други, а не тези, които са вътре. Тези от статуквото – някак си не е морално, хора, които смятаме за престъпници и хора, които смятаме за некадърни, да работим с тях“, заяви той, цитиран от БНР.

Предизборната програма на формацията ще бъде представена след регистрацията в Централната избирателна комисия. В нея се предвижда пряк избор на главния прокурор, както и данъчни стимули за стартиращи компании и създаване на специално ведомство с ранг на министерство, което да се занимава изцяло с иновации и научно-изследователска и развойна дейност, пряко приложима в реалната икономика.

Сред приоритетите е и цялостна реформа на здравната система и промяна в подхода за справяне с COVID кризата: „Определено няма да постъпим както сегашните управляващи, тоест когато имаме здравна криза, свързана с респираторно вирусно заболяване, медицинските съвети, мерки и действия трябва да бъдат давани от хора, които се занимават с вируси и имунолози, а не от хирурзи. Това е свързано и с икономика, което означава, че трябва екипът да бъде подплатен и от икономисти и финансисти, защото всяка една мярка струва пари. Здравната ни система така или иначе се нуждае от цялостно реформиране“, обяви Тошко Йорданов.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ