20.8 C
София
петък, март 29, 2024

Индия: Над 3600 починали с Covid-19 за денонощие

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Индия отчете най-висока смъртност, свързана с коронавируса, за 24 часа от началото на Covid пандемията, само ден след като стана първата държава, в която са установени над 400 хиляди нови случая на зараза за едно денонощие, предаде Би Би Си.

Починалите през последните 24 часа са 3689, сочат данните на здравното министерство.

От началото на пандемията в страната са регистрирани общо 19 милиона случая на коронавирус, а броят на починалите надхвърли 215 хиляди, като се смята, че реалният им брой е много по-висок.

Експерти посочват като причина ниските нива на тестване и това, че много хора умират в домовете си, особено в селските райони.

В лечебните заведение има остър недостиг на легла и кислород. До момента повече от 40 държави са изпратили помощ. Днес пристигна поредна пратка с медицинско оборудване, включително инсталации за кислород, от Франция и Германия.

В събота трябваше да започне мащабна кампания за Covid ваксинация и на хората под 45 години, но се съобщава, че в много от щатите има недостиг на ваксини. По данни на здравното министерство на страната първа доза са получили близо 85 хиляди души във възрастовата група между 18 и 44 години. 

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ