20.8 C
София
петък, март 29, 2024

Интер е новият шампион на Италия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Интер е новият шампион на Италия. „Нерадзурите“ прекъснаха деветгодишната серия на Ювентус и взеха 19-та титла в историята си. Така Интер има един трофей повече от големия си враг Милан. Лидер убедително продължава да е Юве с 36.

Титлата за Интер стана официална, след като вторият Аталанта не успя да победи Сасуоло като гост. Двата отбора завършиха 1:1 в мач с много драма, два червени картона и изпусната дузпа.

Двубоят стартира много лошо за гостите, които останаха с 10 човека на терена в 23-ата минута. Тогава директен червен картон получи Пиерлуиджи Голини, след като той извърши безобразен фаул, а след това продължи да беснее.

Все пак Аталанта вкара гол. Това стана в 32-ата минута, когато германецът Робин Госенс получи чудесен пас от Малиновски и прониза мрежата на Сасуоло.

В 52-ата минута Сасуоло изравни. Това стана чрез Доменико Берарди, който реализира дузпа. Локатели реализира и второ попадение за домакините в 64-ата минута, но VAR се намеси и обяви, че има засада.

В 75-ата минута Марлон получи втори жълт картон и бе изгонен за нарушение в наказателното поле на Сасуоло. Аталанта получи правото да изпълни дузпа, но Луис Муриел пропусна.

Проверка по рама

Така Аталанта има 69 точки – 13 по-малко от Интер, които са с 82 точки. „Нерадзурите“ става шампиони, тъй като до края в Италия има едва четири кръга.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ