9.7 C
София
петък, април 19, 2024

Искат постоянен арест за заподозрян убиец на жена в село Скала

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Постоянна мярка задържане под стража иска Окръжната прокуратура в Силистра за 19-годишен мъж от силистренското село Скала за грабеж и убийство на 51-годишна жена от същото село.

Исканата мярка за постоянно задържане е заради опасност обвиняемият да се укрие, да извърши друго престъпление или да напусне пределите на страната.

Селвие Мехмед е била намерена в петък сутринта в дома си с 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба. Установено е, че причината за смъртта е остра кръвозагуба.

Предстои експертиза да  установи дали жената е била изнасилена, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов.

„Извършителят е извършил и грабеж, отнел е собствени вещи на жертвата – бижута от златист метал, които тепърва ще установим дали са от злато, пари и личния автомобил на починалата. Извършителят Феим Радев е установен няколко часа, след като е извършено престъплението“, обясни той.

От местопрестъплението Феим бяга с колата на жертвата и катастрофира в съседното село Грънчарово. Така се разплита случая. По-късно е бил заловен  в дома на свой роднина в село Поройно.

Проверка по рама

Според хора от селото момчето е работил като овчар, а Селвие го е съжалявала и му е давала храна и пари, като помощ.

Направил е самопризнания, като законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Лицето не е осъждано, но има криминални прояви, съобщиха още от прокуратурата.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ