Последни

Испания отново отмени надпреварата с бикове

Игра на Богове -Възходът на падението

За втора година подред няма да се проведе известният по цял свят фестивал в Памплона. Новината съобщи кметът на града Енрике Мая след среща със здравните власти.

Навара е един от автономните региони с най-висока честота на случаи на Covid-19 – 432 на 100 хиляди жители. Според кмета на Памплона “степента на ваксинация е по-бавна от очакваното”. Поради това, че за организацията на фестивала изисква дълга подготовка, Енрике Мая е взел “болезненото решение” да забрани и тазгодишното провеждане на “Сан Фермин”.

“Никога не съм мислила, че това може да се случи в две последователни години”, каза и регионалният премиер Мария Чивите.

Празникът води началото си от Средновековието и носи името на сина на някогашния владетел на Памплона, обявен впоследствие за светец и патрон на града. От 1590 година се провежда през юли месец. В продължение на 9 дни (6.07 – 14.07) улиците на града се изпълват с над 1 600 000 туристи, които искат да видят или да участват в надпреварата с бикове. Една от традициите е носенето на червено шалче и бели дрехи, а другата е да докоснеш опашката на бика, което ти гарантира цяла година здраве и късмет.

През годините във фестивала са участвали и много известни личности като Ърнест Хемингуей, Орсън Уелс и Ава Гарднър.

Диета без глад

Проверка по рама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button