12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Историк: Парламентът е представителна извадка на българския народ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Спасяването на душата е най-великото послание и най-трудният път. За вярващите християни Възкресението е най-важното събитие във Вселената. Това каза за „Денят започва“ по БНТ проф. Сергей Игнатов, ректор на Европейския хуманитарен университет в Литва.

„Ако човек се опитва всяка минута да спазва казаното от Христос, това е непостижимо. Затова има и светци. Ако човек не е в обществото, остава само животно. По-добре да избираме пак, отколкото да нямаме избор“, коментира проф. Игнатов вероятността за предсрочни парламентарни избори у нас.

„Парламентът е представителна извадка на българския народ. Урокът е, че трябва да се радваме на избор, отколкото после да пеем „45 години стигат“. Нека да има избор – така беше в Холандия, в Белгия.

Важно е институциите да работят – тяхната роля е най-важна. Като историк съм скептичен към призивите за разграждане на модел, за изчегъртване. Политиката е хищна игра – игра за власт. В момента има опит за нов елит. България е много повече държава от страните, в които съм бил. Министър-председателите носят тежка орисия и винаги са охулвани“, допълни проф. Игнатов.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ