20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

И Mastercard започва да работи с криптовалути

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Само няколко дни след съобщението на Илон Мъск за инвестиция в биткойни от 1.5 милиарда долара и намерението да продадат колите си срещу заплащане с биткойни, пазарът на криптовалути получи друга подкрепа. Сега и Mastercard обяви, че компанията планира да въведе „някои криптовалути“ в своята платежна система тази година.

В момента има ограничен брой Mastercard, чрез който клиентите могат да навлязат на пазара на криптовалути. Тези карти обаче не използват мрежата Mastercard и позволяват само някои транзакции с цифрови активи в сътрудничество с платформите Wirex и BitPay.

В съобщението си Mastercard отбелязва, че криптовалутата се превръща в неразделна част от света на плащанията. Внимателно подбраните криптовалути, които отговарят на изискванията на законодателството и финансовите регулатори, ще бъдат въведени за работа директно през мрежата на Mastercard още през 2021 година.

В резултат на това възможностите на клиентите на една от най-големите транснационални платежни системи в света, работеща в 210 държави, ще бъдат разширени. Съобщението от Mastercard все още не е предизвикало раздвижване на пазара на криптовалути. В момента един биткойн се търгува за 47 700 долара – ниво, което беше достигнато, след като Tesla обяви бъдещото приемане на криптовалута като платежно средство.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ