Последни

Казан: стрелба в руско училище. Множество убити.

Броят на жертвите не е уточнен окончателно. Агенция РИА Новости съобщава за множество ученици и един учител, позовавайки се на спасителните екипи. Говори се и за експлозия. Две руски осведомителни агенции говорят за наличие на двама нападатели – младежи.

Източници от полицията съобщиха, че единият от тях е бил арестуван, а другият – очевидно – застрелян от силите за сигурност. Мотивът на нападателите засега не е известен. Учениците са били изведени от сградата на училището и подслонени в околни детски градини, съобщава ДПА.

Младежът, който е открил стрелбата и е бил задържан, се нарича Илназ Галявиев, на 19 години. Той е завършил въпросното училище преди четири години. При задържането си е съобщил, че е заложил и бомба в дома, в който живее. Такава обаче не е била открита, съобщава изданието Baza. Галявиев е притежавал законно регистрирано оръжие, съобщи президентът на Татарстан Рустам Миниханов в ефира на телевизия “Россия 24”. Миниханов изказа съболезнования на близките на жертвите, говорейки за “чудовищно престъпление спрямо невинни”.

Видеозаписи в социалните медии показаха спасителни екипи, разположени пред училището и хора, които се опитват да помагат. Казан се намира на 720 километра източно от Москва. В Русия учениците тъкмо се завърнаха след едноседмична ваканция. Утрешният 12 май е обявен за ден на траур в Татарстан.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button