22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Какво говорят за човек навиците му на масата?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако искате да разберете какъв човек се намира пред вас, поканете го в кафене на чаша чай или кафе. Няма по-лесен начин да получите вярна информация за характера и навиците на непознат, от това да го наблюдавате по време на хранене, пише actualno.com

1. Избор от менюто

– Ако и двамата сте отишли ​​за първи път в кафенето, а събеседникът дори не е отворил менюто, но е направил стандартна поръчка, тогава най-вероятно е упорит човек, който мрази иновациите и експериментите, предпочитайки стабилен и доказан път.

– Ако вашият нов познат е отворил менюто, обсъждайки всеки продукт със сервитьора, той е отворен за промените и не се поддава на трудности.

– Изборът на пикантно ястие и любовта към черен пипер и чесън е присъща на хазартните личности, готови да поемат рискове. Те могат да сложат всичко на червено и ако загубят, ще вдигнат рамене и отново ще хвърлят заровете.

Проверка по рама

– Ако събеседникът често избира месо или нещо сладко – вероятно е екстроверт, който обича да бъде в компания, взима всичко от живота и се тества за издръжливост.

– Интровертите предпочитат нещо неутрално – плодови салати, млечни шейкове, печени зеленчуци. Те са по-отговорни за своето здраве и се опитват да пестят ресурси, без да хабят нервите си за дреболии.

– Хората, които пробват нещо екзотично, пък са авантюристи! За тях е трудно да живеят скучно, те се опитват да се обградят с шумна компания, не се страхуват да излагат иновативни идеи и да защитават гледна точка, различна от другите.

2. Навици на гости на масата

– Ако вашият събеседник бързо поглъща ястието, въпреки че не бързате – това е човек, за когото е важна продуктивността и бързото решаване на проблеми. Той е добър служител или успешен бизнесмен.

– Навикът да се смесва цялата храна в една чиния, говори за хора, които искат да получат всичко от живота наведнъж, без да се занимават с подробности.

Магазин за Акумулатори

– Навикът да се разграничават внимателно всички компоненти на ястието, да се поддържа перфектната хармония на цвета и вкуса в чинията говори за стабилни натури, които са свикнали да държат всичко под контрол и имат организационни умения. Те са по-скоро трудолюбиви и упорити работници.

– Ако човек не бърза да довърши храненето, тогава е от хората, които не само знаят как да се радват на малките неща от живота, но поставят интересите си над интересите на другите.

– Онези, които не крият емоциите си, когато се хранят, са индивидуалисти, които не се адаптират към околните, не крият чувствата си и не се страхуват да бъдат себе си.

3. За какво ще ви разкажат пицата и десертите

Ако сте отишли ​​в кафене за малка закуска, поръчали сте само пица или някакъв десерт, все пак имате шанс да получите информация за човека.

– Ако събеседникът е поръчал пица и е започнал да я яде с вилица и нож, най-вероятно сте пред някой, за когото добрите обноски не са празна фраза. Такива хора са стабилни в навиците, тяхното поведение е лесно да се предскаже.

– Тези, които предпочитат да сгънат пицата си наполовина, са или много големи чистачи, които не искат да се цапат, или креативни хора, които могат да нарушат правилата и да измислят нещо съвсем ново.

– Ако вашият приятел предпочита да гризне веднага отстрани – той обича да бъде в светлината на прожекторите, живее в днешния ден, без да се занимава с последствията от действията си.

– Изборът на десерт също е важен и има свои модели. Хората, които обичат да ядат сладолед с приятели, са много очарователни, винаги предпочитат да бъдат в центъра на вниманието. Любителите на тортите са добри слушатели с много интересни истории за разказване.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ