7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Какво се случва с тялото по време на махмурлук?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Най-често махмурлукът е свързан с главоболие, жажда, гадене и чувство на обща слабост. Ето какво се случва с тялото в състояние на махмурлук:

Махмурлукският синдром е неприятен за хората, тъй като етиловият алкохол се превръща в ацеталдехиди, които тровят човешкото тяло.

В същото време махмурлукът също е показател, че тялото работи нормално и се противопоставя на отровите. Например при алкохолизъм практически няма махмурлук, тъй като тялото свиква с етанола.

Черният дроб страда при всеки прием на алкохол. Именно от черния дроб започва химическата трансформация на етиловия алкохол в ацеталдехид. Едва тогава отровата се разпространява в тялото заедно с кръвта.

Поради увеличаването на количеството токсини в кръвта, ние чувстваме жажда. Тъй като тялото насочва всички сили, за да отстрани остатъците от токсични вещества от тялото. Затова е толкова важно да пиете повече течности в следващия ден след партито.

Проверка по рама

Киселинно-алкалният баланс на организма е нарушен, тъй като продуктите от преработката на етилов алкохол имат киселинен характер.

Чревната микрофлора се влошава, това провокира повръщане, диария и лош дъх. Заедно с преработените продукти, микроелементите и витамините напускат тялото, така че в състояние на махмурлук е много важно да консумирате плодове или витамини в таблетки.

Нервната система е пренапрегната след излагане на ацеталдехид. Сънят е неспокоен и периодичен, възможни са крампи на крайниците.

Между другото, широко разпространеното чувство за вина след събитието също се счита за един от симптомите на нарушения в нервната система, което е временно, пише Zdrave.to.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ