8.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Как руското разузнаване предотврати военния преврат на ЦРУ и убийството на президента на Беларус /ВИДЕО/

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руските и беларуските разузнавателни служби официално разкриха как са предотвратили подкрепената от ЦРУ Цветна революция и опит за военен преврат за сваляне на беларуското правителство, както и убийството на самия президент на Беларус Александър Лукашенко. Миналата година Лукашенко изложи как Световната банка принуждава суверенните правителства да налагат строги блокади на помощта за коронавирус.

Малко след идването си на власт Александър Лукашенко предприе репресии срещу фондация „Джордж Сорос“, като я глоби с 3 милиона долара за нарушение на валутата. Същата година Джордж Сорос напуска Беларус.

През февруари тази година GreatGameIndia съобщи как Александър Лукашенко, президентът на Беларус, обяви победата си над преврата, организиран от глобалисти като Джордж Сорос, за да го свалят.

Подробностите за операцията обаче не бяха оповестени публично и тепърва се споделят с медиите.

Руската ФСБ (Общата служба за сигурност) и беларуските служби за сигурност разкриха, че убийството на белоруския президент е разрешено от ЦРУ.

По-рано тази седмица бяха задържани няколко белоруски фигури от опозицията в тяхната страна и в съседна Русия.

Проверка по рама

Няколко души, двама от които в Русия, са арестувани за планиране на въоръжено въстание срещу белоруския президент.

Двете нации поясниха, че всички задържани са заподозрени в заговор за въоръжено въстание срещу президента Александър Лукашенко, чиято дълга власт беше оспорена миналата година от масови протести, подкрепяни от чужденци. 

В събота беше разкрит заговор за убийство на Лукашенко, други висши белоруски служители и дори техни роднини.

В Минск (столица на Беларус) националната телевизия ОНТ публикува доклад, в който назовава предполагаемите заговорници и излага плановете им. Докладът предлага като доказателство няколко клипа на срещи, които изглежда са Zoom.

Руската ФСБ казва, че е била информирана от колегите си от белоруския КГБ (Агенцията за сигурност, единствената разузнавателна агенция, която поддържа тази абревиатура от Съветския съюз).

Планът, обсъден на срещата, както е описан от ФСБ, включва убийството на „почти цялото ръководство“ на Беларус, военен преврат и общонационално затъмнение.

Магазин за Акумулатори

„Предполагаше се активната фаза да започне от някои въоръжени групи („ партизани “), които в момента са разположени в„ тайни бази “, съобщиха от ФСБ.

Очевидно акцията е била насрочена за 9 май, датата, на която Беларус провежда военен парад, посветен на победата над нацистка Германия през 1945 г.

ОНТ публикува в доклада си кадри от скрити камери на онова, което изглежда е било срещата в Москва.

Самият Лукашенко говори пред медиите, за да обясни как различните му опоненти заговорничат срещу него и двамата му синове.

Групата, която включва Зенкович и Федута, „определено е дело на външното разузнаване“, твърди той, „най-вероятно ЦРУ или ФБР.“

Лукашенко твърди, че Зенкович е „американски агент“. Адвокатът има двойно гражданство от САЩ и Беларус и живее в САЩ повече от десетилетие.

Президентът потвърди, че арестът по-рано тази седмица на Григорий Кортусьов, лидер на опозиционната политическа партия БНФ (Партия на Народния фронт на Беларус), е част от акцията срещу същия предполагаем заговор.

Зенкович беше виден член на същата партия и заемаше избрана длъжност в местен съвет, преди да емигрира в Съединените щати.

По-рано руската операция за контраразузнаване осуети подобен опит в Русия, при който Алексей Навални (руски адвокат и политик) беше заловен да си сътрудничи с британски агент Ми6 за свалянето на руския президент Владимир Путин.

Руските и беларуските разузнавателни служби предоставиха подробности за целия заговор в продължително съобщение за пресата.

Федералната служба за сигурност на Руската федерация, заедно с Комитета за държавна сигурност на Република Беларус, в резултат на специална операция, потиснаха незаконната дейност на Юрий Леонидович Зянкович, който има двойно гражданство на САЩ и на Републиката на Беларус и Александър Йосифович Федута, гражданин на Република Беларус, който планира да извърши военен преврат в Беларус по сложен сценарий на „цветни революции“ с участието на местни националисти и украинци, както и премахването Физика на президента А. Лукашенко.

Както GreatGameIndia съобщи, миналата година в интервю Лукашенко обясни геополитическото значение на Беларус.

Александър Лукашенко подчерта, че Западът се нуждае от Русия, а не от Беларус, която той смята само за трамплин. „Руските власти разбират много добре, че Беларус не може да бъде предаден на САЩ, както беше направено с Украйна. Защо не може да се направи? Защото става въпрос за здравно споразумение от около 1000 км “, каза президентът.

Той добави, че когато стана първият президент на Беларус, той предотврати плановете за създаване на такъв санитарен кордон на балтийските държави, Беларус и Украйна, който да отдели Русия.

„Ето защо американците ме мразят от тези ранни години. Не оставих Сорос да дойде. И вие бяхте приятели с него. Дори не говоря за Украйна. Вие бяхте негов приятел, на близките на Борис Николаевич [Елцин].

Няма да споменавам имената, вие ги знаете. Те все още са там. Попитайте Путин колко членове на ЦРУ са били в правителството и в Кремъл “, каза Александър Лукашенко.

В този контекст Лукашенко изложи как Световната банка принуждава суверенните правителства да налагат строго затваряне за помощ на коронавируса.

Подобен опит се случи в Танзания. Европейският съюз даде на Танзания 27 милиона евро за налагане на мерките срещу COVID-19, предписани от СЗО, като строго затваряне, маски и масова ваксинация.

Танзания обаче прие парите и по-късно обяви страната свободна от коронавирус. Това накара европейците да излязат в парламента.

Подобно на Лукашенко, дори президентът на Танзания разкрива измамни протоколи на СЗО за COVID-19 или правилно нарича вируса на ККП (Китайска комунистическа партия).

Той изпрати проби от коза, папая и пъдпъдък за изследване до СЗО, като всички тестове бяха положителни за COVID-19.

Внезапната му смърт породи много въпроси, включително дали президентът на Танзания е бил убит за излагане на планетата COVID-19, като е предприел противоречиви действия срещу Big Pharma и СЗО и техния глобален натиск за ваксини.

 

https://www.facebook.com/RonyInorRony/videos/2983624995199380

 

 

 

 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ