10.8 C
София
събота, април 20, 2024

Калин Вельов: ГЕРБ сбърка, че не комуникираше, докато беше на власт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В ефира на „Неделята на NOVA“ Калин Вельов сподели, че не се чувства разочарован от негативните реакции спрямо неговата номинация за министър на културата, която така и не се е реализирала.

Според него хората трябва да бъдат оценяване по това, което правят, а не как изглеждат, как са облечени, как говорят или по общото мнение. А е бил избран за този пост, защото е наблюдаван през времето, докато е бил депутат, и е ходил по страната да се среща с творци и хора от всяка област на културата.

Перкусионистът подчерта, че в последните 10 години средствата за култура постоянно се увеличават, но бе категоричен, че те съвсем не са достатъчен и постоянно трябва да се работи в посока на тяхното нарастване.

Той призна, че често се чува с колегите си от Ку-ку бенд, но не говорят на политически теми.

Калин Вельов е убеден, че хората на изкуството задължително трябва да имат представители в Народното събрание и в политиката като цяло, за да е сигурно, че интересите им ще бъдат защитени и всички започват да разбират това.

За него липсата на инициатива от страна на ГЕРБ по време на управлението си да комуникира с останалите политически субекти, парламентарни и извънпарламентарни, е било грешка и е донесло негативи, което сега се вижда в отношението към партията.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ