5.5 C
София
понеделник, март 4, 2024

Камарата на депутатите в Италия също одобри правителството на Марио Драги

ПРОЧЕТИ СЪЩО

След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите в италианския парламент даде зелена светлина на правителството на Марио Драги.

С 535 гласа „за“, 56 „против“ и петима въздържали се долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Той получи рекордното абсолютно мнозинство, подобно на гласуването в Сената, с подкрепата на разнородни партии като Демократическата, „Свободни и равни“, „Италия вива“, „Форца Италия“, „Лига“, „Смесената група“, „Италианското асоциативно движение в чужбина“, „Движението за автономия” и, разбира се, най-голямата парламентарна група от „Пет звезди“. От движението заявиха, че ще бъдат лоялни, но уточниха, че в същото време ще бъдат бдителни и доверието е с условия.

15 сенатори от „Пет звезди“ гласуваха „против“ и бяха изгонени веднага. В Камарата на депутатите 16 техни колеги също дадоха отрицателен вот, а четирима се въздържаха, което повиши напрежението в антисистемното движение. Освен тях „против“ в двете камари гласуваха представителите на „Братя на Италия“ и Италианската левица.

Първата международна среща на Драги като премиер е днес с лидерите на Г-7 във видео дискусия, посветена на борбата срещу пандемията от коронавирус.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ