Последни

Камионът на Tesla ще е само с 480км пробег

След като вчера стана ясно, че Tesla Roadster ще може да лети или поне това твърди Илон Мъск, днес ще ви разкрием малко повече подробности относно батерията на влекача на Tesla. В същото интервю в което шефът на американската компания разкри подробности за следващите модели коли, той не пропусна да спомене и най-голямото от всички превозни средства на компанията, което се движи по пътя.

Най-малката батерия, която ще се предлага за електрическия влекач ще е с големина от около 500кВч, като тя ще бъде достатъчна за около 480км пробег. Цената на базовия камион ще е 150 хиляди долара според сайта на Tesla, а ако искате да закупите модел с 800км пробег и съответно по-голяма батерия ще трябва да се бръкнете още 30 хиляди отгоре.

Всичко по камиона вече е почти завършено и той трябва да влезе в производство още в края на тази година, като от американската компания смятат да произведат 2500 бройки до края на 2021. Има голяма вероятност това да е и първото напълно автономно возило на марката, но това ще бъде напълно сигурно когато първите бройки достигнат до купувачите си.

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button