15.8 C
София
петък, февруари 23, 2024

Каракачанов за циганската интеграция: Бюрократите от Брюксел не са прекарвали дори час в гето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че не е притеснен дали партията му ще премине 4-процентната бариера на предстоящия парламентарен вот, насрочен за 4-и април, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Каракачанов беше на посещение в Националния военен университет в старопрестолния град, където бяха почетени 148 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Там вицепремиерът прие почетния караул и поздрави възпитаниците на висшето учебно заведение, след което раздаде и награди от конкурс за есе, посветен на Левски. По-късно министър Каракачанов ще се включи и в общоградските чествания в центъра на града.

Пред журналисти той коментира също, че няма как Валери Симеонов и Веселин Марешки да „вземат“ от гласовете на ВМРО.

Относно протестите в софийския кв. „Факултета“ във връзка с починалото след токов удар момче, той прогнозира, че подобни проблеми могат да се избегнат само ако малцинственото население у нас бъде интегрирано.

„Преди година и половина съм предложил концепция за интеграция, в която няма никаква дискриминация и силови методи. Всичко минава през образованието, социалната политика, създаването на трудови навици и навици за уважение към другите. В момента се оправдава част от това население за незачитане на обществения ред и всички нередности, които вършат. Това не дава резултат. Нормалното е да се подходи както трябва, а не както пишат различни бюрократи от Брюксел, които не са прекарвали дори час в гето. Проблемът ще се реши през училището, през труда и през уважение към закона“, категоричен бе Каракачанов.

Проверка по рама

На въпрос кои са каузите, които могат да обединят политиците днес, той отговори, че това трябва да са решаването на демографския проблем у нас – с намаляващото и застаряващо население; създаване на сигурна държава – с гарантирани структури за сигурност, армия, полиция; развитие на икономиката на България с акцент – подобряване на условията за работа в земеделския сектор.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ