14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Китай отчита ръст на потреблението по време на почивните дни за Пролетния празник

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Китай отчита значително увеличение на потребителските разходи по време на почивните дни за Китайската нова година, сочат статистиките на Министерството на търговията.

Компаниите за продажби на дребно и заведенията за хранене отчитат 28,7% повече приходи на годишна база, т.е. 821 милиарда юана (около 127,5 милиарда щатски долара), по време на почивната седмица, сочат данните на Министерството, предава Радио Китай.

Онлайн продажбите в Китай са надвишили 122 милиарда юана, като тези на храна са били със 135 % повече в сравнение с миналогодишния Пролетен празник, тъй като все повече китайци предпочитат да поръчват готови ястия чрез платформите за електронна търговия и доставки на храна по домовете.

Продажбите на стоки, свързани с новогодишната вечеря, са се увеличили с 54,9% на годишна база, сочат статистиките на Търговското министерство.

Пролетният празник, или Китайската нова година, е най-важният празник за китайците. Тази година тя започна на 12 февруари, като правителството насърчи хората да не пътуват до родните места, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ