11.7 C
София
петък, март 29, 2024

Клубът на културните дейци във Велико Търново отново ще отвори врати

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Великотърновското сдружение за култура „ТАМ“ и Социалната чайна във Варна ще възродят Клуба на културните дейци във Велико Търново като го превърнат в място за вдъхновение и обмяна на идеи. Близо 30 доброволци, сред които режисьорката Елица Петкова и артисти от Варна и Пловдив, днес почистиха пространството.

Община Велико Търново отдаде под наем за пет години двора и приземния етаж на Клуба на културните дейци на двете неправителствени организации. Целта е пространството да се превърне в средище на български и чуждестранни творци и да се развиват дейности с деца от социалните центрове, поясниха Деница Милушева и Галин Попов от клуб „ТАМ“. 

„От нашето желание за възстановяване печелят всички. Ние ще работим като общностно пространство и това няма да бъде място, което е само за нашите интереси“, заяви Деница Милушева. 

„Много бихме се радвали, ако успеем да върнем първоначалната функция на сградата и отново да отвори врати като едно важно и значимо място за култура във Велико Търново“, посочи Галин Попов. 

На Велика събота доброволци се включиха в почистването на клуба на културните дейци, предстоят ремонти за над 50 хиляди лева на сградата, която е със статут на паметник на културата. 


Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ