16.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Коалиция „Воля“ – НФСБ внесе документи в ЦИК

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Коалиция „Воля“ – НФСБ внесе документи за участие в предстоящите парламентарни избори. В Централната избирателна комисия коалицията представи 4200 подписа, събрани само за ден, увериха председателите на двете партии Веселин Марешки и Валери Симеонов.

Марешки отправи покана към други формации за присъединяване, за да не се разпилява „патриотичния вот“:

„ВМРО, „Защита“, много патриотични формации има. За всички вратата е отворена. Добре дошли са на разговорите, за да направим още по-силна коалиция. Ние се стремим да сме минимум трета политическа сила на тези избори“.

Подобен резултат би отнел от ДПС ролята на балансьор и участие на движението в евентуално бъдещо управление, допълни Валери Симеонов. БСП обаче не е неприемлив партньор, стана ясно от думите му:

„Това е на първо място ДПС. Имаме сериозни задръжки по отношение на БСП, но пак повтарям – това е въпрос на бъдещи преговори“.

Проверка по рама

Политиците коментираха и противоречивите си до момента отношения. Марешки заяви:

„Да, имали сме лични разногласия. Ние сме остри камъни, обаче личното няма нищо общо пред националното, така че единственото, което ни обединява, това не са дрязгите, а националният интерес. Това поне тук сме го доказали с НФСБ“.

Симеонов допълни:

„За четири години никой не е успял да отправи каквито и да било обвинения към нас за участие в корупционни схеми, така че имаме зад гърба си история. Това е“. 

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ