9.6 C
София
сряда, април 24, 2024

Кой ще го разследва?! Изританият митничар №1 Георги Костов спи с прокурорка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако очаквате прокуратурата да разследва далаверите в Агенция „Митници” по времето на ГЕРБ, помислете пак – разкриване на измамите ще се окаже мисия невъзможна, дочу Narod.bg.

Причината – Георги Костов, който беше най-накрая изритан като шеф на митниците, е свил гнездо недалеч от столичния площад „Журналист” с обвинителката от Градска прокуратура Антоанета Панчева, пише „Уикенд”.

Според източниците на вестника Костов преди време се е разделил със съпругата си, а връзката му с прокурор Панчева от гоцеделчевското село Мусомища е от няколко години.

Двамата се запознали по времето, когато Антоанета Панчева е  дознателка в управлението на МВР в Гоце Делчев, а той е шеф на дирекцията на МВР в Благоевград.

Георги Костов я забелязал на служебен банкет в механа в Банско. Малко след това Панчева става районен прокурор. По-късно е изтеглена в столицата.

Проверка по рама

Сред най-близките й приятели от онези години в Гоце Делчев е Изет Мурадов. Тя го представя на Георги Костов и оттогава сержантът започва да се изживява като важна клечка.

Според запознати Костов и по времето, когато е начело на митниците, запазва големия си интерес към Благоевград и региона, който е привлекателен като магнит за контрабандисти, трафиканти и всякакви други подозрителни типове, поради граничната си зона с Гърция и Македония.

 

Един „вътрешен човек” в тази зона е винаги много ценен.

Източниците на „Уикенд” твърдят, че през годините този доверен доставчик на всякаква информация към Костов е именно Иззет Мурадов. Затова пък и неговата кариера се движи нагоре, а покрай познанството му с влиятелни началници, дори Илия Иручев, шефът на РПУ-то в Гоце Делчев, му имал уважение и го наричал галено Изетко.

Самият Мурадов пък разправял, че той го бил уредил на поста с хората си от столицата. Както допълват запознати, Изетко е името, с което се обръщат към младия сержант и други началници – шефът на полицейската дирекция в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов и заместникът му Димитър Кръстев. Въобще, Изетко Мурадов е фигура в дирекцията, подчертават колегите му.

Магазин за Акумулатори

В крайна сметка всички останали като гръмнати, когато преди време пламнала една нощ колата на бащата на сержанта, паркирана пред семейния им магазин в село Дъбница.

Злосторниците така и не са открити, но се заговорило, че подпалвачите са се объркали. Причината е, че колата се водела на бащата, но я ползвал синът. „Той много добре си знае кой и защо я запали” – подчертават запознати.

Източниците ни допълват, че подобно на сержанта от Гоце Делчев, бързо се изкачила в служебната йерархия и Катя Голева, която е сестра на бившия вътрешен министър Христо Терзийски. Преди време тя била на длъжност домакин в полицейската дирекция в Благоевград.

Пред последните 2-3 години обаче преминала през позицията на сержант, дори била униформен полицай. После станала офицер в икономическа полиция, а сега е вече в ДАНС – агенцията, която се слави с най-високите си заплати в системата на МВР.

МЕГА СКАНДАЛ ! Къде са 17 млрд.лв., „арестувани” от БГ МИТНИЦИ преди 4 г.?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ