9.9 C
София
петък, март 29, 2024

Кольо Колев: С тези темпове ще се ваксинираме още 10 години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ваксинационната кампания върви като охлюв по стръмното. Ако се кара с тези темпове, ще откараме сигурно още 10 години. ГЕРБ, ДПС и БСП могат да извлекат полза от ситуацията и спадането на активността, където пред урните ще отидат само твърдите ядра на партиите.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев. Според него в момента тече нормална предизборна борба и опит политическият противник да бъде окалян.

От своя страна политологът Христо Панчугов посочи, че към момента българската политика е лишена от смисъл. По тази причина според него е нормално да се търси подкрепа именно чрез нападки и компромати срещу опонентите. Според него тези похвати ще бъдат доминиращи в кампанията. Той прогнозира ниска избирателна активност.

Панчугов заяви, че решенията на правителството се влияят от изборите и умората заради затварянето, а не толкова от здравните съображения. Изненада според него може да е нова крива на заразата, която може да откаже много хора да гласуват.

Кольо Колев отбеляза, че в тази обстановка на висок критицизъм и търсене на алтернатива Слави Трифонов е имал огромни шансове да стане водач на обществените настроения. От негова страна обаче нямало никаква активност.

„Той не се е изказал по въпроса с властта. Имаха възможност да станат едни от първите, но какво ще правят с властта? Позицията им ги обрича на неучастие в политическия процес. Хората се интересуват какво смяташ да промениш в политиката, за да стане животът им по-добър“, подчерта Колев.

Проверка по рама

Пачунгов също потвърди, че Трифонов е имал огромен шанс. По негови думи той е единственият, който стои на пейзажа като бъдеща част от промяната. Това обаче нямало да е достатъчно, тъй като са важни лицата. По тази причина според политолога ще е от ключово значение как ще осъществят политическата промяна.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ