Последни

Коронавирус в Индия: трупове в Ганг, над 22 милиона заразени

Ужасяващи гледки в Индия: по бреговете на Ганг изплуваха трупове. Броят на жертвите на Ковид-19 вече наближава четвърт милион, гласи официалната статистика. Предполага се обаче, че действителният брой е в пъти по-висок.

Световната здравна организация (СЗО) класифицира индийската мутация на коронавируса като вариант, който дава повод за тревога в световен мащаб. „Налице са информации, които говорят за това, че въпросната мутация е силно прилепчива“, заяви експертката от СЗО Мария Ван Керкхофе.

Индийската мутация е навярно по-опасна

По думите ѝ досегашните изследвания сочат, че имунната система на човека вероятно реагира на този вирусен вариант по различен начин. Засега обаче няма данни, че ваксините или тестовете за коронавирус са по-малко ефикасни срещу индийската мутация.

СЗО разделя мутациите на коронавируса в две категории: варианти под наблюдение и варианти, пораждащи тревога. Последните са по-прилепчиви и по правило водят до по-тежки форми на Ковид-19. Към втората категория засега спадат британската, южноафриканската и бразилската мутации.

Стотици хиляди индийци се заразяват всеки ден с коронавируса. От началото на пандемията досега в страната са регистрирани над 22 милиона инфекции. Здравната система е напълно претоварена, постоянно се чуват съобщения за смъртни случаи поради липсата на кислород в клиниките.

Проверка по рама

Стотици хиляди жертви на Ковид-19

А сега дойде и тази новина: по бреговете на река Ганг в северната част на страната са изплували десетки трупове. Предполага се, че става дума за жертви на Ковид-19. Ужасяващите гледки предизвикаха потрес в цялата страна. Според съобщенията на властите, близо до границата между Бихар и Утар Прадеш – два от най-бедните щати в Индия – са били открити около 40 трупа, някои от които дни наред са били носени от водите.

Предполага се, че труповете са били изхвърлени в реката заради препълнените крематориуми. Или близките на починалите просто не са имали пари да купят дървения материал за кладата, на която по традиция в Индия изгарят тленните останки на починалите.

Според официалната статистика, в Индия на ден от Ковид-19 умират най-малко 4000 души, като броят на досега починалите вече наближава четвърт милион. Предполага се обаче, че действителният брой на жертвите е в пъти по-висок.

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button