23.8 C
София
петък, март 29, 2024

Куман: Думите на Жерар Пике не са мой проблем

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман изрази мнението си за постъпката на защитника Жерар Пике. Срещу опитния бранител започна разследване заради негово изказване срещу съдиите в Испания. Според него 90% от реферите са пристрастни и помагат на Реал Мадрид. За тези свои думи Пике може да получи сурово наказание.

„Случаят с Пике не е мой проблем“, заяви специалистът.

„Жерар е достатъчно опитен и може да казва каквото си иска, но човек носи отговорност за думите си. В днешно време могат да ти направят проблем за всичко. По тази причина човек трябва да се старае да използва точните думи и да проявява уважение, когато стане дума за критики”, добави той.

Куман коментира и загубата с 0:2 срещу Севиля в първия мач от полуфиналите за Купата на Краля.

„Ако можехме да изиграем този двубой отново, нямаше да загубим. В състоянието сме да доминираме над този противник, но е нужен и малко късмет“.

Проверка по рама

„Фаулът срещу Жорди Алба си беше чиста дузпа. Не разбирам защо VAR не се намеси. Нарушението си беше в наказателното поле“, категоричен е наставникът на каталунците.

В събота Барса се изправя срещу Алавес в двубой от Ла Лига.

„Този мач е по-важен от следващия срещу Пари Сен Жермен във вторник. Но съм наясно, че няма как да не мислим за Шампионската лига”, смята нидерландският специалист.

„Не съм от хората, които говорят за минали неща. Вече коментирах с кандидатите за президент от какви футболисти се нуждаем. Още от първия ден тук приемам решенията на клуба относно трансферите и ги уважавам. Както вече казах, продължавам напред с това, което имам. Честите травми ни попречиха – особено в защита. Определено нямахме късмет”, каза още той.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ