16.7 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Куп пропуски в поддръжката на ремонтирания, но рушащ се „Лъвов мост“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Експерти на независимата неправителствена организация „Институт за пътна безопасност“ извършиха оглед на мостовото съоръжение на площад „Лъвов мост“ в София и установиха следното:

– Дълбоки пукнатини при мостовите връзки. Това са стари пукнатини, които са били запълвани с битум по време на експлоатацията на моста от 2014 г.;

– Мрежови пукнатини около пътните шахти – следи от ремонти по тях не са констатирани.;

– Белези на недостатъчно бетоново покритие на арматурните пръти – това е съществено несъответствие, което води до понижаване на живота на съоръжението.

От направените констатации на ИПБ се установява, че след пускане на мостовото съоръжение в експлоатация от 2014 г. при натоварването на трафикопотока са се получили слягания, в следствие на което са възникнали повечето пукнатини. По време на експлоатацията тези пукнатини са били запълвани с битум, но това не е довело до спиране на сляганията. Преди началото на зимния сезон пукнатините с ширина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до компрометиране на асфалтовата настилка.

Проверка по рама

Огледът на съоръжението показва, че поддръжката му и качеството на изпълнение не отговаря на съвременните изисквания. (видно от приложените по-долу снимки).

Експерти на Столична община днес обявиха, че времето не е подходящо за ремонт на компрометиралото се асфалтово покритие на „Лъвов мост“. В същото време се извършва ремонт на асфалтовото покритие на АМ „Тракия“ в района на Чирпан. Явно времето е подходящо да се ремонтира магистрала, но не е подходящо за ремонти в град София, възмутени са от ИПБ.

Институтът за пътна безопасност припомня на госпожа Фандъкова, че все още не е изпълнила обещанията, които даде в предизборния дебат за транспорта на София.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ