18.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Къде сбъркаха ….

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Докато ми стане пещта за агнето, ще ви тракна нещо, което го мисля от доста време. Репликата е за грешките на антиГЕРБ партиите, или партиите на протеста. Неизбежно уточнение.

Партията на Слави може, с известни условности, да се нарече антиГЕРБ партия, но категорично не е от групата на протеста. Трифонов така и не излезе на улицата лани. Затова пък БСП е твърдо и в двете категории.

И така, грешките на всички бяха заради нерешителност, тесногръдие и липса за желание и възможности за исторически компромис.

Слави се изложи много, като дезертира от властта. Задкулисните му кукловоди го лашнаха в погрешна посока. Феновете му все повече трябва да са наясно, че техния избор всъщност е ДПС-2.

Можеше да тупка топката с шахматистката една седмица, за да даде шанс на парламента да свърши повече работа.
Столетницата сякаш се държеше по-мъдро, но не съвсем. В един момент преекспонира антиБСП реториката на другите и яхна метлата.

Или може би така Корни контрира онези от вътрешната опозицията, които ѝ поискаха главата след вота. И те можеха да бавят мандата с една седмица по същите причини, както и ИТН.

Проверка по рама

Моите приятели от десните партии /ДБ и ИМВ/ в един момент забравиха за антиГЕРБ позициите и извадиха от нафталина прашлясалия антикомунизъм. Така и не се научиха на германския модел за ляво-дясна коалиция. Дано и след четвърти юли не си мислят, че тая работа може да стане и без БСП.

Уж нямало втори тур на парламентарните избори, ама се оказа, че не е съвсем така. Човек се учи от грешките си. Ще видим след четвърти юли…

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ