12 C
София
сряда, април 24, 2024

Лавров: Русия е готова да скъса отношенията си с ЕС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Русия е готова да скъса отношенията си с Европейския съюз. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.

В интервю за един от най-известните прокремълски журналисти Владимир Соловьов Сергей Лавров разкри при какви обстоятелства Москва е готова да прекрати отношенията си с Брюксел:

„Ако още веднъж видим, че в някакви области се налагат санкции, които създават рискове за нашата икономика, включително в най-чувствителните сфери“. 

Лавров каза, че Русия не желае да се изолира от света, но в същото време добави, че ако искаш мир, трябва да се готвиш за война.

Върховният представител на Евросъюза за външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви след работното си посещение в Москва миналата седмица, че ще предложи нови санкции срещу Русия.

Проверка по рама

По думите му руската страна отказва да води конструктивен диалог по въпросите, свързани с човешките права и политическите свободи.

Очаква се евентуалните нови ограничения да бъдат обсъдени от външните министри на страните от Европейския съюз на 22 февруари.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ